Lifestyle

Backpacken in het mooie Cuba 

Een visum Cuba aanvragen kost ongeveer veertig euro waarmee je dertig dagen mag verblijven, je kunt een paar weken rondtrekken over verschillende nabijgelegen eilanden waar van alles te ontdekken valt. Havana is de meest bekende stad, ook wel de hoofdstad van Cuba. Hier is het meeste leven en de meeste beginnen hier hun reis. Naast dat er onwijs veel te zien is in deze stad is het nachtleven ook de moeite waard te ontdekken. Zo kun je ‘s avonds een bar induiken om cocktails te drinken, mensen salsa te zien dansen of zelf mee te gaan doen. Als je hier goed in bent.

Een spirituele rondreis door India

Ayurveda, healing en yoga. Lang niet iedereen is bekend met alle drie deze begrippen. Toch worden ze steeds bekender onder de meeste mensen. Het wordt steeds populairder om je rust te vinden en jezelf te leren kennen in oefeningen of genezingen. Vaak zijn er in Nederland mensen die dit hebben geleerd in landen zoals India. Dus je hoeft niet ver te gaan om dit allemaal mee te kunnen krijgen, maar als je in bent voor een ervaring is het toch echt wel de moeite waard om af te reizen naar visum India waar je alles tot in de kleinste details meekrijgt. Er zijn verschillende retreats in zowel grote steden als meer afgelegen plekken in India waar je dit kunt doen. Een paar uur per dag yogalessen volgen, mediteren en niet te vergeten het geweldige, helende Indiase eten wat je lichaam van binnenuit reinigt. Maar niks is wat het lijkt, het is toch best intensief om vroeg je bed uit te moeten om in stilte aan je dag te beginnen, zonder cafeïne. Ook is het vaak niet toegestaan om te praten wanneer je zo’n programma volgt. Tijdens wandelingen en meditatiesessies is het daarom extra uitdagend om je focus van binnenuit te vinden.

Is dit voor iedereen?

Hoewel velen zullen denken, die is niet goed. Is het toch goed om eens in de zoveel tijd uit je comfortzone te stappen. Alleen zo kun je op nieuwe ideeën komen, het leven blijft anders wel erg saai als je jarenlang hetzelfde blijft doen en in de zelfde denk ritmen blijft hangen. Iedereen zou nieuwe perspectieven kunnen ontwikkelen door te reizen en erachter te komen wat ze willen in het leven, of beter gezegd wat ze niet willen. Niet alleen door te reizen kun je dit ondervinden, maar het is wel een goede en makkelijke manier om jezelf op de proef te stellen.

Reacties uitgeschakeld voor Backpacken in het mooie Cuba