Wonen

Met een tweedehands traplift kom je de trap weer op

Wanneer je ouder wordt, kan het een probleem vormen dat je slaapkamer zich op de eerste verdieping bevindt, maar de woonkamer en de keuken op de begane grond. Het beklimmen van de trap elke ochtend en avond is vermoeiend en kan bovendien gevaarlijk zijn als je struikelt of ten val komt. Daarom schaffen veel mensen wanneer zij ouder worden een traplift aan. Zo ga je gemakkelijk en veilig de trap op en neer.

Hoe werkt een traplift?

Een traplift heeft de vorm van een stoel, die langs een railing omhoog en omlaag langs je trap kan bewegen. De stoel heeft stevige handvatten en een ondersteuning voor je voeten, zodat je veilig in het liftje zit wanneer deze beweegt. Bovendien maakt het niet uit hoe je trap er uitziet; trapliften zijn er voor zowel rechte trappen als trappen met een bocht.

De kosten voor een traplift

Wat veel mensen tegenhoudt bij het aanschaffen van een traplift, is de traplift prijs. Het installeren van een traplift kan een hele investering zijn. Gelukkig zijn hier een aantal oplossingen voor. Zo kun je bijvoorbeeld prima een tweedehands traplift aanschaffen, zolang je dit via een professioneel bedrijf doet. Zij zullen de traplift controleren en gebruiksklaar maken voor de nieuwe eigenaar. Een tweedehands traplift kan nog jaren meegaan voor een fractie van de prijs van een nieuwe traplift. Bovendien worden trapliften onder sommige omstandigheden vergoed door de verzekeraar. Om erachter te komen of dit ook voor jou geldt, is het ook aan te raden om een professioneel bedrijf om advies te vragen. Zij weten vaak precies wat de criteria zijn om je (tweedehands) traplift gedeeltelijk of helemaal vergoed te krijgen.

Een traplift voor een korte periode

Een laatste alternatief is om een traplift te huren. Dit is ideaal als je de traplift maar voor een korte periode nodig hebt. Hoeveel het huren van zo’n lift kost, is afhankelijk van het model waarvoor je gaat, net als de plaatsingszijde en de lengte van de rails. Vaak begint de huurprijs rond de 70 euro per maand. Of je nu een traplift huurt of koopt, kies wel voor een traplift van een betrouwbaar merk zoals Otolift of ThyssenKrupp. Dit zijn merken die al jaren ervaring hebben met het maken van kwalitatief hoogwaardige trapliften. Een professioneel bedrijf dat specialiseert in trapliften zal je deze merken ook aanraden. Schakel ook zeker de hulp van een professional in bij het installeren en demonteren van een traplift. Zo weet je zeker dat je altijd veilig de trap op en af kunt.

Reacties uitgeschakeld voor Met een tweedehands traplift kom je de trap weer op