Vrije Tijd

Vakantie met je hond: alles wat je moet weten en tips voor een fijne tijd!

Als je van plan bent om je hond mee te nemen op vakantie, is het belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken wat er komt kijken bij het reizen met je trouwe viervoeter. In dit blog lees je alles wat je moet weten over vakantie met je hond, van het boeken van een hondvriendelijke accommodatie tot het inpakken van de juiste hondenspullen. Daarnaast geven we ook tips om ervoor te zorgen dat je hond zich optimaal kan ontspannen en genieten van de vakantie. Zo weet je zeker dat jullie beiden een onvergetelijke vakantie zullen beleven!

Wat neem je mee? 

Als je van plan bent om je hond mee te nemen op vakantie, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om van tevoren te checken of de accommodatie waar je verblijft honden toelaat. Ook is het aan te raden om een hondenspullenpakket in te pakken met alle benodigdheden voor je hond, zodat je zeker weet dat je alles bij je hebt. Denk hierbij aan voer, een drinkbak, een halsband en een lijn.

Boek een hondvriendelijke accommodatie

Als je van plan bent om je hond mee te nemen op vakantie, is het belangrijk om van tevoren een hondvriendelijke accommodatie te boeken. Wil je bijvoorbeeld naar een camping met hond? Dan kan je online gemakkelijk verschillende campings vinden die honden toestaan. Er zijn verschillende websites waar je hondvriendelijke vakantiewoningen kunt vinden. Op deze websites kun je zoeken naar hondvriendelijke vakantiewoningen in binnen- en buitenland.

Vaccinaties

Verder is het belangrijk om je hond goed te laten vaccineren tegen de gebruikelijke hondenziektes. Als je hond niet gevaccineerd is kun je er voor kiezen om een titermeting te laten uitvoeren. Dit is een bloedtest waarmee je kunt controleren of je hond nog voldoende antistoffen in zijn bloed heeft om bepaalde ziektes te weerstaan. Een titermeting is niet verplicht, maar het is wel aan te raden om je hond te laten vaccineren of een titermeting te laten uitvoeren voordat je op vakantie gaat.

Chippen

Tot slot is het belangrijk om je hond te laten chippen voordat je op vakantie gaat. Dit is een kleine chip die onder de huid geplaatst wordt en waarmee je hond geïdentificeerd kan worden. Het is verplicht om je hond te laten chippen als je met je hond naar een EU-land wilt reizen, maar het is ook aan te raden om je hond te laten chippen als je naar een ander land gaat. Zo weet je zeker dat je hond teruggevonden kan worden als hij of zij kwijt raakt.

Reacties uitgeschakeld voor Vakantie met je hond: alles wat je moet weten en tips voor een fijne tijd!