Lifestyle

Waarom gaan kamperen?

Ieder jaar trekken we er massaal op uit en gaan we op een heerlijke vakantie. De een blijft liever in eigen land, terwijl de ander kiest voor een vakantie in het buitenland. Wanneer je in Nederland op vakantie gaat, kies je vaak voor een leuke camping. Nederland staat namelijk helemaal vol met campings en dit is natuurlijk ook hartstikke leuk. Gezinnen, stelletjes, ouderen en jongeren kunnen allemaal gaan kamperen. Er zit dus geen specifieke doelgroep aan verbonden en er is voor iedereen wat. Tegenwoordig kan kamperen ook erg luxe zijn en zijn er steeds meer mensen die kiezen voor kamperen. Ieder jaar gaan ongeveer 4 miljoen Nederlanders kamperen, maar waarom is dat? Waarom is kamperen zo leuk? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Gezelligheid

Kamperen is ten eerste heel erg gezellig en dat is een groot verschil met een hotel. In een hotel spreek je de andere gasten bijna niet en op een camping is dit wel het geval. Even goedemorgen zeggen tegen je buurman of vrouw is heel erg normaal. Een camping is een hele sociale omgeving en dat is een reden waarom zoveel Nederlanders gaan kamperen. Daarnaast is het ook normaal om met je buren op de camping te dineren. Ook kun je met andere mensen op de camping een leuke activiteit ondernemen.

De natuur

Een ander groot voordeel van kamperen is dat het bijna altijd in een natuurgebied is. Nederland heeft veel mooie natuurgebieden en hier is bijna altijd een camping te vinden. Een camping met zwembad Gelderland ligt vaak al direct in een natuurgebied en dat is natuurlijk perfect. Gezellige wandelen in een natuurgebied kan je helemaal tot rust laten komen. Daarnaast zijn er ook veel campings aan zee in Nederland en is dit ideaal voor in de zomermaanden. Lekker op het strand liggen met een gekoeld drankje en misschien een verfrissende duik nemen in het water.

Het past bij ieder budget

Of je nu 2000 euro over hebt voor een vakantie, of een magere 500 euro. Je kunt bijna altijd wel een geschikte camping vinden voor een geweldige vakantie. Het past namelijk bij ieders budget en je kunt kamperen zo duur, of goedkoop maken als je zelf wilt. Dit is een heel groot voordeel en je kunt op deze manier zelf bepalen hoe je vakantie eruit komt te zien, ideaal toch?

Reacties uitgeschakeld voor Waarom gaan kamperen?