Lifestyle

Alles wat je wil weten over deelmobiliteit; auto’s

In de huidige tijd komen er steeds meer innovatieve oplossingen die maatschappelijke problematiek tackelen. De een is misschien wat beter, effectiever of leuker dan de ander maar de tendens is duidelijk; ze zijn er om de wereld een stukje beter te maken. Elke dag weer werken hier hele slimme mensen aan en zullen die mensen en bedrijven er alles aan doen om het te laten werken. Een van die oplossingen die al in werkelijkheid wordt uitgevoerd, is deelmobiliteit. Deelmobiliteit komt in vele vormen voor en een bekende hiervan zijn de deel scooters en steps die je tegenwoordig veel in grote, Europese steden ziet. Een minder bekende vorm van dit type mobiliteit zijn deelauto’s. Deze auto’s zie je steeds vaker terug in het dagelijkse leven en dat is niet voor niets. Wij zijn er groot voorstander van en willen je er daarom graag wat over vertellen. Na deze blog zul je misschien wel beginnen aan een auto huren Amsterdam Centraal Station.

Wat is het?

Een auto huren, deelmobiliteit, car sharing; het wordt beschreven met oneindig veel mooie termen. Lekker hip, maar hier schieten we niets mee op. Het delen van een auto is eigenlijk net zoiets als een auto huren voor je vakantie, maar dan veel makkelijker en vaak voor kortere periodes. Op vakantie moet je naar een kantoor en is er veel papierwerk. Met een auto delen open je een app, maak je een account aan waar je wat gegevens zoals je rijbewijs en je persoonsgegevens aanlevert, kies je een locatie en een auto en voila; je kunt een auto huren. Nadat jij klaar bent kan iemand anders de auto huren en voordat jij hem hebt gehuurd heeft iemand anders dat gedaan. Op deze manier kan er gesproken worden over het delen van auto’s.

Voordelen

Het delen van auto’s heeft voordelen in twee categorieën; uitstoot en economische voordelen. Omdat je een auto deelt, hoeven er minder auto’s te worden geproduceerd en wordt er dus minder uitgestoten. Daarnaast zijn de deelauto’s vaak elektrisch, ook dit stoot veel minder uit dan een reguliere brandstofmotor. Daarnaast heb je geen initiële aanschafkosten, betaal je minder aan verzekering, wegenbelasting, BPM en dergelijke én ben je vaak minder kwijt aan brandstofkosten. Kortom; de voordelen, daar raak je niet zo snel over uitgepraat. Het zijn hele mooie voordelen die ook nog eens bijdragen aan een betere wereld.

 

Reacties uitgeschakeld voor Alles wat je wil weten over deelmobiliteit; auto’s