Lifestyle

Elektrische fietsen: de voordelen van deze \’superfietsen\’

Als je bedenkt dat de eerste elektrische fietsen al in de 19e eeuw werden gemaakt, is het eigenlijk verbazingwekkend dat het nog zo lang heeft geduurd voordat deze 'superfietsen' echt populair zijn geworden. Elektrische fietsen zijn namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ze bieden ook allerlei praktische voordelen ten opzichte van gewone fietsen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van elektrische fietsen voor je opgesomd.

1. Je hoeft niet meer moeite te doen

Een elektrische fiets helpt je bij het trappen, zodat je niet meer zo moe hoeft te worden van je fietstocht. Dit is ideaal voor mensen die slecht ter been zijn, maar ook voor mensen die gewoon een rustig fietstochtje willen maken zonder vermoeid te raken.

2. Elektrische fietsen gaan langer mee

Omdat je met een elektrische fiets minder moeite hoeft te doen, gaan de onderdelen van de fiets ook langer mee. Dit komt omdat de onderdelen van de fiets minder belast worden. Wel moet je natuurlijk letten op het onderhoud van je fiets. Denk ook aan het gebruik van je accu en het goed opladen en "leeg rijden" van je accu.

3. Je komt sneller vooruit

Een elektrische fiets kan een snelheid bereiken van wel 25 kilometer per uur. Dit is ideaal als je snel van A naar B wilt komen, zonder dat je in de file komt te staan.

4. Je bespaart geld

Uiteindelijk bespaar je met een elektrische fiets geld. Dit komt omdat je minder onderhoudskosten hebt en het laden van je accu een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een tank benzine. Natuurlijk is het ook gewoon beter voor je gezondheid, dus lekker bewegen :-).

5. Het is beter voor het milieu

Een elektrische fiets is niet alleen beter voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu. Door te kiezen voor een elektrische fiets in plaats van een auto of scooter, bespaar je namelijk veel CO2 uitstoot. Dit is natuurlijk heel belangrijk in de strijd tegen de klimaatverandering.

6. Elektrische fietsen zijn meer in trek

Als je bedenkt hoeveel voordelen er zijn om te kiezen voor een elektrische fiets, is het niet vreemd dat deze fietsen steeds meer in trek zijn. In Nederland werden in 2021 op elke 100 fietsen 52 elektrische fietsen verkocht. Deze trend zet sterk door, helemaal vanwege de hoge benzineprijzen in 2022.

Als je nog niet overgestapt bent op een elektrische fiets, is het dus zeker de moeite waard om hier eens over na te denken. Bij Superfietsen.nl verkopen ze verschillende soorten elektrische fietsen, dus er is vast een fiets die perfect bij jou past!

Reacties uitgeschakeld voor Elektrische fietsen: de voordelen van deze \’superfietsen\’