Wonen

Houd hier rekening mee bij de inrichting van je nieuwe woning!

Een verhuizing is in veel gevallen goed nieuws. Je hebt een nieuw plekje gevonden waarvan je hoopt dat het je meer rust gaat brengen. Echter, voordat je pas echt kunt genieten van de nieuwe woning is het belangrijk dat je zorgt voor een goede verhuizing en alvast nadenkt over de nieuwe inrichting. In dit artikel geven we diverse tips aan mensen die op korte termijn gaan verhuizen en al bezig zijn met de inrichting.

 

Denk na over de kleuren

Voordat je start met het verhuizen van de spullen, is het belangrijk dat je weet wat je qua kleuren wilt. Het is namelijk stukken eenvoudiger om de kamers te verven als de woning nog leeg is. Ga samen met je partner naar een speciaalzaak om inspiratie op te doen. Let er bij het kiezen van de kleuren op dat je er beiden tevreden mee moet zijn. Een goed overleg is dus ook bij het kiezen van de nieuwe kleuren zeer belangrijk.

 

Welke meubels neem je mee en wat ga je nieuw kopen?

Voordat je alles verplaatst naar de nieuwe woning, is het verstandig om alvast een lijst te maken met wat je mee wilt nemen en wat je liever nieuw koopt. Kijk hierbij ook goed naar de levensduur van bepaalde producten. Als ene bank bijvoorbeeld al redelijk versleten is dan is de verhuizing het moment om een nieuwe bank aan te schaffen en de oude weg te brengen. Bepaal vooraf hoeveel budget je hiervoor vrij hebt en maak een lijstje van de meubels die je graag nieuw wilt hebben. Aan de hand van je budget kan je vervolgens bepalen wat wel en wat niet mogelijk is. Voor de andere meubels kun je samen met je partner een spaarplan voor opstellen.

 

Zorg voor een prettig lichtinval

Om het sfeervol te maken in huis, is het erg belangrijk dat je zorgt voor een fijn lichtinval. Het prettigste hierbij is als je het natuurlijk daglicht gedeeltelijk de woning in laat komen. 

Er zijn verschillende manieren om het natuurlijk daglicht te doseren. Een accessoire die hier vaak voor wordt gebruikt zijn rolgordijnen duo of duo gordijnen op maat. Hiermee kun je de hele dag zelf bepalen hoeveel licht er binnenkomt. Let er wel op dat je de duo rolgordijnen op maat moet bestellen. Elk kozijn is namelijk anders en voor het gewenste effect moet het er perfect in passen.

Reacties uitgeschakeld voor Houd hier rekening mee bij de inrichting van je nieuwe woning!