Algemeen

Wat te doen bij een verkeersongeval?

Dagelijks nemen er miljoenen mensen deel aan het verkeer. Dit kan zowel te voet, met de fiets als met een ander voertuig zijn. Met de grote hoeveelheid mensen die deel uitmaken van het verkeer is het ook niet gek dat er wel eens wat fout gaat. Toch is het erg vervelend als er iets mis gaat in het verkeer en mensen hierbij gewond raken. Zeker als het niet je eigen schuld is en je wel met letselschade blijft zitten. Wanneer je serieus letsel hebt opgelopen, is het belangrijk om een aantal dingen te doen. Wat deze dingen zijn, kun je vinden in dit artikel.

 

Dingen die er moeten gebeuren op de locatie van het ongeval

Wanneer je in een ongeval belandt, is het belangrijk dat je de plek waarop dit is gebeurd niet meteen verlaat. Dit is met uitzondering van een situatie waarbij je direct naar het ziekenhuis moet worden afgevoerd natuurlijk. Als dit niet het geval is, is het belangrijk om zo snel mogelijk een aanrijdingsformulier in te vullen en de gegevens van de persoon die hiervoor verantwoordelijk is te noteren. Wanneer je dit hebt gedaan, is het handig om op zoek te gaan naar eventuele getuigen. Als je geen getuigen kunt vinden, is het vaak echter nog steeds mogelijk om een zaak als deze te winnen. Je kunt zelf ook even nagaan of er mogelijk een camera is, in je auto of in de omgeving, die het ongeval misschien op beeld heeft vastgelegd. Dit kan het krijgen van een schadevergoeding namelijk wel een stuk makkelijker maken.

 

Het zoeken van een advocaat

Nadat je de gegevens van de locatie hebt verzameld, is het alsnog verstandig om naar een huisarts te gaan. Zelfs als je denkt dit niet nodig te hebben, is het voor je advocaat nog steeds van een groot belang. Bij een huisarts of dokter, zal er namelijk een medisch dossier worden geopend. In een medisch dossier kan een rechter later terug zien wat de schade was die er direct na het ongeval was. Zo kun je een schadevergoeding krijgen op basis van de schade na het incident en op basis van niet hoe je er uit ziet op het moment dat de rechtszaak is. Verder is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een letselschade advocaat. Wanneer je niet voor een advocaat gaat die is gespecialiseerd op dit gebied, zal het lastiger worden om een grote schadevergoeding te krijgen. Natuurlijk is dit wel voornamelijk afhankelijk van het bewijs dat je advocaat aanlevert.

Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen bij een verkeersongeval?