Algemeen

De verschillende soorten lease waar jij uit kunt kiezen

Als jij van plan bent om binnenkort een auto te gaan leasen, is het belangrijk dat je de verschillende soorten lease met elkaar gaat vergelijken. Dit is van een groot belang, aangezien de verschillen bij de soorten leasecontracten enorm kunnen zijn. Wanneer je een leasecontract afsluit, zul je hier namelijk voor een langere periode aan vast zitten. Voordat je hier een besluit over neemt, is het dan ook van belang dat jij je er eerst goed in verdiept. In dit artikel kun je meer vinden over de soorten lease die er zijn en waar je op moet letten.

 

Lease soorten waar jij uit kunt kiezen

Je kunt wanneer je een leasecontract zoekt onder andere kiezen voor auto lease. Dit is een vorm die goed te vergelijken is met het huren van een auto. Een leasebedrijf zal namelijk een auto kopen en jij zult voor een bepaald bedrag per maand gebruik mogen maken van de auto. Het voordeel van kiezen voor autolease, is dat je in plaats van een investering te doen in een auto extra geld over houdt. Dit geld kun je voor andere dingen gebruiken. Als ondernemer kun je vaak een hoger rendement behalen met het geld dat je bespaart, dan dat je nu extra betaalt aan een leasemaatschappij. Zo kun jij op de lange termijn een hoop geld  besparen. Deze vorm van leasen staat ook wel bekend als private lease occasion.

 

Gebruik maken van financial lease

Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van financial lease. Bij deze vorm van leasen zijn er een aantal dingen die verschillen van private lease. Een operational lease is voornamelijk te onderscheiden op het gebied van risico. Bij de ene vorm van leasen ben je namelijk verantwoordelijk voor de auto en alle kosten die hierbij komen kijken. Dit terwijl je bij de ander pas verantwoordelijk wordt voor de auto als je deze volledig hebt afbetaald. Wanneer je een auto gaat leasen, zul je de benzine altijd zelf moeten betalen. Indien je echter in een ongeluk komt en schade hebt opgelopen, zijn de kosten voor de persoon die de auto heeft verzekerd. Ook hoef je in dit geval geen wegenbelasting te betalen. Wel zul je bij het leasen van de auto een hoger bedrag per maand moeten betalen. Wat het meest voordelig is voor jou, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ook is dit afhankelijk van de leasemaatschappij waarbij je het contract afsluit.

Reacties uitgeschakeld voor De verschillende soorten lease waar jij uit kunt kiezen