Algemeen

Direct je motor verzekeren doe je zo

Ga je binnenkort een motor aanschaffen of heb je onlangs een nieuwe motor aangeschaft? Dan is het belangrijk dat je direct een verzekering afsluit zodat je onbezorgd en legaal op de Nederlandse wegen mag rijden. Het is in Nederland verplicht om je motor te verzekeren zodat je niet in de financiële problemen kan komen bij een ongeluk dat jij veroorzaakt, maar ook dat de kosten van de tegenpartij altijd vergoed worden. Mocht je betrapt worden op je motor zonder dat de motor verzekerd is, dan krijg je daar een flinke boete voor en mag je ook niet verder rijden. Je motor verzekeren is zeker niet lastig en is vaak al binnen enkele minuten gedaan. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je het beste een motor kan verzekeren. 

 

Vergelijk de verschillende motorverzekeringen 

In Nederland zijn er drie verschillende soorten motorverzekeringen verkrijgbaar. De bekendste en meest goedkoopste verzekering is de motor verzekering WA. Dit is de verzekering die je minimaal moet hebben als je legaal op de Nederlandse wegen wilt rijden. Een WA verzekering motor is zeker niet altijd voordelig en daarom is het verstandig om de verschillende motorverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wil je beter beschermd worden bij een ongeval en ook je eigen schade gedekt hebben? Dan kun je het beste kiezen voor een ‘all risk’ verzekering.

 

Sluit een motorverzekering af 

Als je een motorverzekering hebt gevonden die binnen je budget past en aan je eisen voldoet, is de volgende stap die je moet nemen het afsluiten van de verzekering. Dat kun je het beste doen via de website van een verzekeringsmaatschappij. Dit is namelijk zeer eenvoudig. Je hoeft alleen je kenteken, leeftijd en het aantal schadevrije jaren op te geven. Vervolgens hoef je alleen nog maar te betalen en binnen enkele minuten is je motor al verzekerd. Een motor verzekeren kan tegenwoordig niet makkelijker gemaakt worden dan dit. 

 

Ben je jong? Houd rekening met een hoge prijs 

Motoren zijn zeer gevaarlijk en je moet altijd de risico’s kennen van het rijden op een motor. Veel jongeren vinden motoren mooi en stoer, maar onderschatten helaas de risico’s. Daarom is de kans groot dat je, als je jonger bent dan 23 jaar, erg veel geld kwijt bent aan het verzekeren van je motor en in sommige gevallen wil een verzekeringsmaatschappij je motor niet eens verzekeren!

 

Reacties uitgeschakeld voor Direct je motor verzekeren doe je zo