Wonen

Alles wat je moet weten over betonvloeren

Bij de keuze voor een nieuwe vloer in je woning of bedrijfsruimte zijn de opties nagenoeg eindeloos. Afhankelijk van de manier waarop je een ruimte gebruikt zijn er vaak verschillende opties voor vloeren beschikbaar. In dit artikel proberen we je op weg te helpen om meer te weten te komen over een specifiek type vloer: de betonvloer

Betonvloeren in de industrie

Betonvloeren zijn al langere tijd een veel gekozen optie in het bedrijfsleven. Deze vloeren zijn duurzaam, slijtvast en makkelijk schoon te maken. Veel magazijnen zijn bijvoorbeeld voorzien van een gietvloer betonnen binnen. Denk bijvoorbeeld aan het magazijn van een supermarkt waar vaak met karren vol frisdrank over de vloer wordt gereden. Deze vloeren moeten stevig en slijtvast zijn, maar ook waterdicht en goed schoon te maken wanneer er bijvoorbeeld een fles frisdrank sneuveld en de inhoud over de vloer terecht komt. Betonvloeren zijn ook geschikt voor gebruik bij bijvoorbeeld autodealers of in werkplaatsen. De keuze hierin is wel heel erg gevarieerd dus het is belangrijk om advies van een expert in te winnen over de te plaatsen betonvloer.

Betonvloeren in huis

Juist deze industriële uitstraling van de betonvloer is in eerste instantie de reden geweest waardoor de betonvloer zijn opmars heeft gemaakt in woningen. Zeker in gerenoveerde bedrijfspanden die zijn omgetoverd tot woonruimte is het vaak mooi om een betonnen vloer terug te zien komen. In woningen wordt vaak wel net een ander type beton gebruikt dan in de industrie. Dit heeft er mee te maken dat de behoefte in een woonruimte verschillen van de behoefte in een bedrijfspand. Denk hierbij aan de manier waarop de vloer warmte vasthoudt. Als je ’s ochtends je bed uit komt sta je liever niet op een ijskoude betonnen vloer en is het juist lekker als de vloer een beetje warm aanvoelt. Dit is dan ook de reden dat er in woningen vaak gebruik wordt gemaakt van woonbeton. Dit type betonnen gietvloer is uitermate geschikt voor gebruik binnenshuis. Het biedt de industriële look van een betonnen vloer met de voordelen die ook terug te vinden zijn in industrieel beton. Zo gaan deze vloeren bijvoorbeeld heel lang mee en zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Doordat de vloer bestaat uit één geheel zijn er geen naden of voegen waarin water of vuil resten zich kunnen nestelen. Wel zo makkelijk wanneer je kinderen of huisdieren in huis hebt.

Reacties uitgeschakeld voor Alles wat je moet weten over betonvloeren