Wonen

Een woonkamer met open keuken inrichten

Een woonkamer met open keuken is een populaire indeling voor veel moderne woningen. Deze open ruimte biedt niet alleen een gevoel van ruimte en licht, maar ook een praktische oplossing voor gezinnen die graag tijd doorbrengen met elkaar tijdens het koken of eten. Maar hoe pak je de inrichting van deze ruimte aan? Hier zijn een aantal tips en ideeën om je te helpen bij het creëren van de perfecte woonkamer met open keuken.

Indeling

Bij het inrichten van een woonkamer met open keuken is de indeling van de ruimte van groot belang. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de woon- en keukenruimte. Een eiland of een bar kan helpen bij het creëren van een duidelijke scheiding tussen de twee ruimtes, terwijl het toch een open gevoel behoudt. Het is ook belangrijk om de indeling van de meubels te overwegen, zodat de ruimte niet te druk wordt. Overweeg om de bank en andere zitmeubelen op een strategische plek te plaatsen, zodat de keuken niet overweldigend lijkt. Hoekbanken worden vaak tegen de muur aangezet, terwijl het juist een mooi effect kan geven als je deze van de muur af zet zodat je er achterlangs kan lopen. Een bank kopen bij Goossens kan gemakkelijk online of via de winkel, zodat je precies weet wat je in huis haalt. 

Stijl en kleur

Bij het kiezen van een stijl en kleurenpalet voor je woonkamer met open keuken is het belangrijk om te bedenken dat het twee verschillende ruimtes zijn die toch een samenhangend geheel moeten vormen. Zorg dat de kleuren en stijlen van de keuken en woonkamer elkaar aanvullen. Een neutrale kleur voor de keuken en een felle kleur voor de woonkamer kan bijvoorbeeld zorgen voor een mooi contrast. Vergeet niet om ook wat persoonlijkheid toe te voegen met decoratie, zoals schilderijen of accessoires.

Licht

Licht is ook van groot belang bij het inrichten van een woonkamer met open keuken. Zorg voor voldoende natuurlijk licht door grote ramen of een schuifpui. Overweeg daarnaast om kunstmatige verlichting te gebruiken om de keuken en woonkamer te verlichten. Hanglampen boven het eiland of de bar kunnen zorgen voor een mooi lichtaccent. Dimmers kunnen ook helpen om de juiste sfeer te creëren.

Opslagruimte

Een open keuken betekent niet dat je geen opslagruimte nodig hebt. Overweeg om planken, kasten of zelfs een kookeiland met ingebouwde opslagruimte toe te voegen aan de keuken. Dit zorgt voor een praktische oplossing om je keukenspullen netjes op te bergen. Het toevoegen van opslagruimte kan ook helpen bij het creëren van een duidelijke scheiding tussen de keuken en de woonkamer.

Reacties uitgeschakeld voor Een woonkamer met open keuken inrichten