Lifestyle

Hier moet je op oudere leeftijd rekening mee houden!

Naarmate je ouder wordt, kun je steeds minder zaken zelfstandig doen. Niet iedereen kan hier goed mee omgaan en dat is begrijpelijk. Toch is het belangrijk dat je er niet te lang in blijft hangen en er het beste van probeert te maken. Door bijvoorbeeld met een aantal zaken rekening te houden, kun je een hele hoop zelfstandig blijven doen. In dit artikel geven we hier enkele tips voor.

 

Ga voor een eenvloerswoning 

De meeste ouderen krijgen steeds meer moeite met lopen. Om dan een trap op en/of af te gaan, is zeker niet fijn. Sterker nog, het kan zelfs gevaarlijk worden. Het is daarom voor ouderen zeer aan te raden om te kijken voor een eenvloerswoning. Dit zodat je niet de trap op hoeft.

Een tweede optie die je hebt, is het kopen van een traplift smalle trap. Het duurt daarmee iets langer voordat je boven bent, maar het is wel erg veilig. Mocht je twijfel over de aanschaf van een traplift dan kun je in eerste instantie een traplift huren. Kom erachter of het iets voor je is en besluit daarna pas of je er eentje wilt kopen of niet. Ook is het huren van een traplift verstandiger als je de traplift voor enkele maanden nodig zult hebben. 

 

Koop een senioren telefoon

Wanneer er thuis toch iets gebeurt dan is het prettig als er direct hulp ingeschakeld kan worden. Veel ouderen hebben niks met de smartphones van tegenwoordig en kunnen de letters erop amper lezen. Gelukkig is daar een oplossing voor en dat is de senioren telefoon. Op deze telefoon worden de belangrijkste nummers gezet die je in een noodsituatie kunt bellen. Doordat het scherm wat groter is, kun je eenvoudig aanklikken wie je wilt bereiken. Mocht je een seniorentelefoon willen kopen dan kun je dit doen via het internet. Indien je hier zelf niet helemaal uitkomt dan is het verstandig om een van je kleinkinderen mee te laten kijken.

 

Doe rustig aan!

Op oudere leeftijd is het belangrijk dat je je zo min mogelijk druk maakt. Ren en vlieg niet alle kanten op voor je visite, maar laat hen je helpen. Een ongeluk kan namelijk zomaar gebeuren en op oudere leeftijd heeft dit veel heftigere gevolgen. Voorkom daarom een valpartij en blijf lekker rustig zitten. Mocht je dan toch iets willen doen, zorg er dan voor dat je het volledig op je eigen tempo doet.

 

Reacties uitgeschakeld voor Hier moet je op oudere leeftijd rekening mee houden!