Gezondheid

Werken aan je gewicht is belangrijk 

Er is een grote groep mensen in Nederland die te maken hebben met overgewicht. Overgewicht betekent dat je meer gewicht hebt dan wat gezond is voor je lichaam. Het hebben van overgewicht kan op de lange termijn zeer vervelende gevolgen hebben. Zo is er een grote kans aanwezig dat je aders zullen dichtslibben en ook is de kans op een hartinfarct zeer groot. Dit zijn dus zeker redenen die je zouden moeten motiveren om aan je gewicht te werken. Veel mensen vinden het lastig om aan hun gewicht te werken, maar dat is het zeker niet. Dit heeft er vaak mee te maken dat mensen geen motivatie hebben of gewoontes niet kunnen doorbreken. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je het beste aan je gewicht kunt werken. 

 

Blijf in beweging 

Wanneer je overgewicht hebt dan is er veel vet aanwezig dat weggewerkt moet worden. Dit kan je door plastische chirurgie laten verwijderen, maar dat is zeer slecht voor je lichaam en daarnaast ook zeer prijzig. De beste keuze die je kan maken is om voldoende te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan het beoefenen van een bepaalde sport zoals hardlopen of zwemmen. Doordat je in beweging komt, gaat het verbrandingsproces overuren draaien waardoor overtollig vet verbrand wordt om energie te krijgen. Langzamerhand zul je dus gewicht kwijtraken door te sporten.

 

Eet gezonder

Een van de redenen dat je nu te maken hebt met overgewicht, is dat je een ongezond voedingspatroon hebt. Hierbij kan je denken aan het dagelijks eten van ongezonde voedingswaren zoals snoep en koek. De beste keuze die je kunt maken, naast het sporten, is het aanpassen van je voedingspatroon. Je zou er dus voor kunnen kiezen om veganist te worden. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat planten vol met oxidanten en eiwitten zitten en mede daardoor erg gezond zijn.

 

Je gewicht bijhouden 

Als je aan je gewicht wilt werken dan maak je een zeer verstandige keuze. Je verkleint niet alleen de kans op een gevaarlijke hartinfarct, maar ook zul je een fijner leven hebben. Tijdens het afvallen wil je natuurlijk je progressie kunnen bijhouden. Dit kan je het beste doen met een medische weegschaal of een lichaamsanalyse weegschaal. Deze weegschalen zijn vaak voorzien van een mobiele applicatie waar de verschillende metingen in bewaard worden. Je kan dus via je mobiel inzien hoe het eraan toe gaat. Mocht het niet snel genoeg gaan dan kun je op tijd ingrijpen. 

Reacties uitgeschakeld voor Werken aan je gewicht is belangrijk