Vrije Tijd

Stedentrip Athene

Athene, de hoofdstad en de grootste stad van Griekenland. Een stedentrip Athene is het gehele jaar door een goed idee, want in het najaar kunnen de temperaturen hier ook nog boven de 20 graden stijgen. Ook vind je in deze stad overblijfselen uit de periode van de klassieke oudheid, dus als je van geschiedenis houdt is het zeker de moeite waard om Athene te bezoeken. Inmiddels is de stad ook uitgegroeid tot een drukke, moderne stad waar je veel gezellige restaurantjes kunt vinden en leuke winkels. Het strand is vlakbij, wat een stedentrip Athene veelzijdig kan maken. Ga voor een dagje ontspanning op het strand en bezoek alle bezienswaardigheden tijdens de rest van de stedentrip naar Athene. Welke bezienswaardigheden zijn hier allemaal te vinden?

Bezienswaardigheden in Athene

Wat je zeker even moet bezoeken tijdens een stedentrip in Athene, is de Akropolis. Dit is namelijk het symbool van de klassieke oudheid, en met een hoogte van 156 meter zie je de Akropolis al vanaf kilometers afstand. Een leuke wijk om te bezoeken in Athene, is de wijk Plaka. Dit is de oudste wijk van Athene, maar ook zeker de gezelligste. Je zult hier veel gezellige kleine straatjes vinden, met mooie witte huisjes die vol hangen met groene plantjes aan de gevel. Dit geeft een gezellige sfeer. Daarnaast is het bijzonder om naar het Oude Agora te gaan, wat vroeger het centrale plein was van Athene. Inmiddels is hier het Agora museum gebouwd, waar je bijzondere opgravingen kunt bekijken van vroeger. Natuurlijk zijn er nog veel meer steden die leuk zijn voor een stedentrip. Als je een stedentrip naar Athene bijvoorbeeld al een keer hebt gedaan, dan is het leuk om een andere stad te bezoeken. Welke steden zijn zoal leuk?

Steden voor een stedentrip

Er zijn genoeg steden die je kunt bezoeken voor een stedentrip. Wat dacht je van Valencia of Sevilla? Twee prachtige grote steden in Spanje, die beide weer andere mooie bezienswaardigheden hebben. Ook ligt het eraan naar wat voor stedentrip je op zoek bent. Zo heeft Valencia ook een prachtig en groot strand, zodat je na een aantal dagen door de stad lopen ook kunt kiezen voor een dagje strand. Sevilla heeft geen strand, maar deze prachtige stad heeft wel een van de mooiste pleinen van Spanje, namelijk Plaza de España. Beide steden zijn het hele jaar door een goede keuze om te bezoeken. Zo kunnen de temperaturen in december in Valencia oplopen tot rond de 20 graden, en in de zomer is het in Sevilla vaak wel boven de 40 graden. Waar ga jij naartoe?

Reacties uitgeschakeld voor Stedentrip Athene