Algemeen

Trendy deurmatten voor bij jou bij de deur

Een leuke opvallende deur mat doet iets. Want je wilt je gasten natuurlijk wel leuk ontvangen wanneer ze langs komen. Of het nu een schoonloop mat met printje is of een classy zwarte deurmat op maat. Wanneer je gaat kijken naar deurmatten zijn er onwijs veel opties waar je uit kan kiezen. Maar wat wel leuk is, is als mat voordeur een leuk welkom biedt aan de mensen die bij je langs komen. En we weten, bij alles komen er trends om de hoek kijken. Dus ook bij de droogloopmatten en deurmatten. Wij zetten er in ieder geval een paar voor je op een rijtje. Zo kan jij een leuke keuze maken om jouw gasten goed te verwelkomen met een leuke deurmat. 

 

De deurmatten trends

Onze favoriete deurmat? Dat is die met een tekst. Daarmee ga je voor een persoonlijke styling: iets wat bij jou past, en om je gasten mee te verwelkomen. Redelijk bekend zijn daarbij deurmatten met opdrukken als ‘Hallo’ of ‘Welkom’. Maar ook kun je uitpakken met een korte quote die je mooi vindt. Bijvoorbeeld uit een lied of gedicht – of gewoon zelfbedacht. Je laat hiermee echt iets van jezelf zien!

Naast de tekst waar je voor gaat, is er meer om deze deurmat trend echt bij jou te laten passen. Denk er bijvoorbeeld goed over na welk font, oftewel lettertype, je bij jouw woning vindt staan. Ga je het liefst voor strakke, robuuste letters, of kies je juist voor sierlijke varianten?

 

De deurmat zoals we ‘m kennen, is meestal rechthoekig van formaat. Maar waarom zou je binnen deze lijntjes blijven? Je kunt ook gaan voor een deurmat met een ronde vorm. Of de halfronde deurmat: deels rechtlijnig om goed op je deur aan te sluiten, en aan de andere kant rond.

Wat er zo bijzonder is aan die ronde vorm? De cirkel heeft een vriendelijkere uitstraling dan de rechthoek. En dat is natuurlijk precies wat je wilt overbrengen op jouw vrienden en familie die langskomen!

 

Ook populair is de deurmat met print. Want naast een tekst, kun je natuurlijk nog veel meer kwijt op de mat. Van strepen tot bloemen, en van stippen tot hartjes: het is allemaal even smaakvol. Belangrijk is om daarbij te gaan voor een patroon dat bij jou en je inrichting past. Hou je van een stoere of juist van een lieflijke look? Dat is natuurlijk perfect te verwerken in je deurmat!

Wil je het nog bonter maken? Waarom ook niet! Eén van onze favoriete combinaties is die van de print én de tekst. Zo bestaan er deurmatten met een quote in het midden, gesierd door een patroon aan de zijkanten. Met een variant als deze maak je pas echt een unieke indruk!

 

Wie liever wat dichter bij de minimalistische stijl blijft, kan ook goed uit de voeten met deurmat trends. Het draait namelijk niet alleen om opvallende prints of teksten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een deurmat in een mooie kleur?

Ook hierbij kun je weer alle kanten op: van felle kleuren tot pasteltinten. Ideaal is om te gaan voor een kleur die ook elders in je interieur naar voren komt. Heb je bijvoorbeeld een bank en andere meubelstukken of accessoires in het geel, blauw of zand? Stem de kleur van de deurmat dan af op deze tint, om zo voor een rust en balans in je woning te zorgen. Inderdaad: die kleur kun je door heel je woning verspreiden, te beginnen bij de voordeur!

Reacties uitgeschakeld voor Trendy deurmatten voor bij jou bij de deur