Algemeen

Waar moet je op letten bij het regelen van de schoonmaak na overlijden?

Wanneer een dierbare komt te overlijden, blijf jij natuurlijk achter met veel emoties en verdriet. Helaas is dit ook een periode waarin direct een heleboel geregeld moet worden. Denk hierbij niet alleen aan het regelen van de uitvaart, maar ook aan het huis waarin de overledene heeft gewoond. Zo moet er bijvoorbeeld een schoonmaak na overlijden worden geregeld, maar het huis staat natuurlijk ook nog vol met herinneringen. Het is heel begrijpelijk als je door de emoties even niet meer weet waar je moet beginnen. Om je een beetje op weg te helpen, zetten wij de belangrijkste stappen voor je op een rijtje.

Wat wil jij zelf doen?

Als eerste is het belangrijk om te bedenken wat je zelf wilt doen. Let op, en houd hierbij rekening met de tijd én je emoties. Ben je heel verdrietig, en heb je behoefte aan rust? Dan is het slim om zowel de woningontruiming als de schoonmaak na overlijden uit handen te geven. Gelukkig zijn er bedrijven, zoals schoonmaakbedrijf Margron, die zowel de woningontruiming als de schoonmaak voor hun rekening kunnen nemen. Dit zorgt ervoor dat je maar één contactpersoon hoeft te hebben, waardoor er weer meer tijd overblijft voor het rouwproces.

Het regelen van de woningontruiming

Voordat je het huis kunt schoonmaken, is het belangrijk om de woning eerst te ontruimen. Dit betekent dat alle spullen van de overledene uit het huis worden gehaald. Wil jij nog spullen bewaren? Zorg er dan voor dat je deze spullen als allereerste uit het huis verwijdert. Je kunt ervoor kiezen om de woningontruiming zelf te doen, maar je kunt dit ook uit handen geven. Nóg makkelijker wordt het wanneer je kiest voor een bedrijf dat zowel de woningontruiming als de schoonmaak na overlijden kan uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoonmaakbedrijf Margron.

Het regelen van de schoonmaak na overlijden

Als het huis eenmaal leeg is, kun je beginnen met de schoonmaak. De schoonmaak moet grondig worden uitgevoerd, want het is belangrijk dat het huis netjes wordt opgeleverd. Natuurlijk kun je dit allemaal zelf doen, maar het is belangrijk om rekening te houden met het rouwproces. Kun jij het mentaal niet aan? Schroom dan niet om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen. Schoonmaakbedrijf Margron is bijvoorbeeld gespecialiseerd in de schoonmaak na overlijden. Dit betekent dat zij precies weten wat er allemaal moet gebeuren. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken, en kun jij je focussen op het rouwproces.

Reacties uitgeschakeld voor Waar moet je op letten bij het regelen van de schoonmaak na overlijden?