Lifestyle

Wandelen door de Nederlandse natuur: heerlijk tot rust komen

Wandelen is een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken en even helemaal tot rust te komen. In Nederland hebben we gelukkig heel wat mooie natuurgebieden waar je lekker kunt wandelen. Van bos en hei tot aan weilanden met koeien, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in ons kleine kikkerlandje vinden. Een fijne aftrap voor een wandeling is bijvoorbeeld het nationaal park De Hoge Veluwe in Gelderland. Dit park is ruim 5500 hectare groot en hier kun je heerlijk wandelen door de bossen en over de heide. Daarnaast is het park ook bekend om de ruige kalkgraslanden. Mocht je midden in de natuur willen overnachten, dan kun je in het park ook een hut huren. Zo kun je echt helemaal tot rust komen!

Hieronder geven we een paar tips over waar je heerlijk kunt wandelen en welke gebieden mooi zijn om te bezoeken.

Tips voor mooie wandelingen

Het Veluwemeer in Flevoland

dit gebied is perfect voor een verfrissende wandeling. Het Veluwemeer is het grootste meer van Nederland en het ligt middenin de Flevopolder. Je kunt hier heerlijk wandelen langs het water en genieten van de rust en de ruimte.

De Zuid-Limburgse heuvels

de Zuid-Limburgse heuvels zijn een uniek gebied in Nederland. Dit gebied is namelijk geheel bebost en heeft prachtige uitzichten. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet door het gebied, zodat je de mooiste plekjes kunt ontdekken.

De Waddeneilanden

de Waddeneilanden zijn natuurlijk een paradijs voor wandelaars. Je kunt hier heerlijk wandelen over het strand, door het duin en over de dijken. Op sommige eilanden, zoals Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, kun je ook een fiets huren. Zo kun je het eiland verkennen en alle mooie plekjes ontdekken.

De Biesbosch in Noord-Brabant

de Biesbosch is een Nationaal Park en is het laatste restant van het ooit veel grotere Hollands Diep. In dit unieke natuurgebied kun je wandelen door het bos, over de heide en langs de rivier.

De Oostvaardersplassen in Flevoland

de Oostvaardersplassen zijn een uniek natuurgebied waar je kunt genieten van de rust en de ruimte. Het gebied bestaat voornamelijk uit weilanden met graslanden en bos. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet door het gebied, zodat je alle mooie plekjes kunt ontdekken.

Waarom kom je echt tot rust in de natuur?

Wandelen door de Nederlandse natuur is een heerlijke manier om even helemaal tot rust te komen. Maar waarom is dat nou eigenlijk? Er zijn verschillende wetenschappelijke studies die aantonen dat je door de natuur tot rust komt. Zo blijkt dat wandelen in het bos je bloeddruk doet dalen en je hartslag vermindert. Daarnaast kun je door de natuur ook beter slapen en heb je minder last van stress. Dit komt doordat je tijdens het wandelen in de natuur makkelijker kunt ontspannen. Je hoeft je namelijk niet druk te maken over je dagelijkse beslommeringen en kunt je gewoon laten meevoeren door de natuur. Ook heeft de natuur een positief effect op je stemming. Zo blijkt dat je je na een wandeling in het bos beter voelt en meer energie hebt. Dit komt doordat je tijdens het wandelen endorfines aanmaakt, dat zijn de lichamelijke stoffen die ervoor zorgen dat je je gelukkig voelt. Kortom, wandelen door de Nederlandse natuur is niet alleen heel gezond, het is ook nog eens goed voor je humeur!

Reacties uitgeschakeld voor Wandelen door de Nederlandse natuur: heerlijk tot rust komen