Algemeen

De boekhouding automatiseren doe je zo

Als je een eigen onderneming hebt, dan is het belangrijk dat je boekhouding op orde is. Dat heeft ermee te maken dat de Nederlandse Belastingdienst graag wilt weten of je geen fouten maakt en ook voldoende belasting afdraagt. Daarnaast is een gezonde boekhouding ook erg belangrijk om te kunnen zien hoe je bedrijf er financieel voor staat. Boekhouden is niet leuk en kan erg veel tijd in beslag nemen. Dit is dan ook precies een van de redenen waarom je de boekhouding zo snel mogelijk moet automatiseren. Wil je weten hoe je dat doet? Je vind er meer informatie over in dit artikel. 

Schaf software aan

Wanneer je de boekhouding van je bedrijf wilt automatiseren, dan is het belangrijk dat je hiervoor software aanschaft. Het automatiseren van een boekhouding is namelijk onmogelijk zonder daarvoor bedoelde software aan te schaffen. Wat een groot voordeel is van het hebben van een accountancy software, is dat je letterlijk alles kunt automatiseren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het importeren van bonnetjes, maar ook aan het verwerken van loonadministratie. Wat ook mogelijk is, maar niet aan te raden is, is het automatisch doen van de belastingaangifte. Het is namelijk erg belangrijk dat je de belastingaangifte controleert voordat je daadwerkelijk aangifte gaat doen. 

Koppeling met een webwinkel

Wanneer je een eigen webwinkel hebt, dan is het ook erg belangrijk om de boekhouding te doen. Mocht je honderden bestellingen per dag of per week moeten verwerken, dan is het natuurlijk erg logisch dat het veel tijd kost om dit te verwerken in je boekhouding. Een van de beste keuzes die je dan kan maken, is het koppelen van je webwinkel aan accountancy software. Dat is zeker ook mogelijk met HR software. De reden dat je de webwinkel moet koppelen aan accountancy software, is dat je hierdoor de volledige boekhouding kunt automatiseren en geen werk meer zult hebben aan het exporteren en importeren van facturen. 

Wat kost software?

Een van de grootste nadelen van het aanschaffen of huren van accountancy software, is dat de software onwijs duur kan zijn. Dat heeft ermee te maken dat accountancy software eigenlijk bedoeld is voor accountants en accountancy bedrijven. Het is daarom verstandig om de verschillende aanbieders te onderzoeken en te vergelijken. Hierdoor is het mogelijk dat je de beste en goedkoopste aanbieder kan vinden. Houd er wel rekening mee dat de goedkoopste aanbieder zeker niet altijd de beste aanbieder is.

Reacties uitgeschakeld voor De boekhouding automatiseren doe je zo