Gezondheid

Op deze manier houd jij je gebit gezond!

Een mooie lach kan je onwijs veel voordelen opleveren. De ene persoon heeft hier meer geluk mee dan de ander. Als je van jezelf een mooie glimlach hebt dan is het van belang dat je deze weet te behouden. Mocht je momenteel niet tevreden zijn over je tanden, dan zijn er gelukkig diverse acties die je kunt ondernemen om je tanden te doen laten stralen. 

Ga met regelmaat naar de tandarts

Om je gebit gezond te houden is het van belang om regelmatig een tandarts Diemen te bezoeken. De tandarts kan namelijk in een vroeg stadium ontdekken als er schade dreigt te ontstaan. In dat geval ben je er op tijd bij en voorkom je dat je tanden gaan rotten en zelfs uitvallen. Er wordt vaak geadviseerd om twee keer per jaar een controle in te plannen. Zorg er daarom voor dat je minimaal twee keer per jaar naar de tandarts gaat en voorkom achterstallig onderhoud.

Laat je tanden bleken of kies voor facings

Om ervoor te zorgen dat je tanden extra opvallen, is het van belang dat ze een mooie witte kleur hebben. Als dit op dit moment niet aan de orde is, zou je ervoor kunnen kiezen om je tanden te laten bleken. Het bleken van je tanden is niet duur en kan bij diverse bedrijven. Bovendien kun je zelf bepalen hoe wit je jouw tanden wilt maken. Als de kleur van de tanden goed is, maar je niet helemaal tevreden bent over de vorm ervan, dan zou je eventueel ook kunnen kiezen voor facings Amsterdam. In dat geval wordt er soort laagje op je tanden aangebracht. Hierdoor ziet je gebit er strakker uit. 

Let op je voeding om rotting te voorkomen 

Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat de voeding een bepalende rol speelt in hoe het gebit eruit ziet. Voor de staat van je gebit is het zeer belangrijk om je ervan bewust te zijn dat suikers erg slecht zijn voor de tanden. Suikers kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je tanden rotten. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom wordt er geadviseerd om zo min mogelijk frisdrank te drinken en snoep te eten. Dit betekent overigens niet dat je helemaal geen snoep meer mag eten. Zo lang je het met mate doet, hoeft het geen probleem te vormen. Eet jij vaker suikers? Poets je tanden dan meerdere keren per dag. 

Reacties uitgeschakeld voor Op deze manier houd jij je gebit gezond!