Vrije Tijd

De leukste activiteiten tijdens een stedentrip Valencia

Een stedentrip is altijd een goed idee. Het is leuk om een paar dagen naar een stad te gaan en die te ontdekken. Dit kan op verschillende manieren, door een fietstocht, wandelend of per bus. Je bezoekt daar verschillende restaurants voor het eten en drinken en leert de bijzondere geschiedenis kennen. Een leuke stad om te bezoeken is Valencia. Hoe kan je de stad per fiets ontdekken tijdens een stedentrip Valencia? Hoe leer je de stad kennen tijdens een mooie wandeling? Wat is mooiste architectuur in Valencia? Lees snel verder, in dit artikel is het voor je uitgezocht.

Ontdek de stad tijdens een fietstocht op een stedentrip in Valencia

Door op een fietstocht te gaan door deze grote stad, kan je sneller verschillende gebouwen bezoeken. Je bent namelijk eerder op locatie. Je kunt op die manier het centrum combineren met het strand. In Valencia is de fiets nog niet heel populair, waardoor er nog niet heel veel fietspaden zijn. Je kunt zelf een fiets huren of je kunt verschillende tours boeken. Dan gaat er ook een gids mee die verschillende dingen over de stad vertelt.

Leer de stad kennen tijdens de mooiste wandelingen op een stedentrip

Valencia is een mooie stad om te leren kennen, dit kan ook wandelend, want het is een compacte stad. Het centrum kan je per voet ontdekken. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden. Die wandelroutes brengen je naar mooie tuinen, monumenten, fijne pleinen met terrassen en mediterrane straten. De historische stad kan je op een mooie manier ontdekken. De historische stad is één van de grootste in Europa. Een prachtig gebouw wat in het centrum ligt is de La Lonja de la Seda. Dit gebouw heeft grote waterspuwers. Aan de overkant van de straat vind je de Mercado Central. Deze moderne koepel is dertig meter hoog en wordt bekroond door verschillende dieren zoals een papegaai en een vis.

Architectuur in Valencia

Valencia heeft een rijke geschiedenis die je kunt ontdekken tijdens een stedentrip. Dit zie je terug in de gebouwen die je in het centrum vindt. Bezoek bijvoorbeeld de Santos Juanes. Deze heilige kerk is opgericht als moskee. In de vijftiende eeuw werd deze kerk verwoest door een brand. De kerk bevindt zich aan het Marktplein, waar zich leuke terrassen bevinden. Of bezoek de Palau de les Arts Reina Sofía. Dit operahuis bevindt zich ook in het centrum van Valencia. Het is een imposant gebouw, aan binnenkant vind je een grote mozaïek van Valenciaans keramiek. De eerste opera die daar gespeeld werd, was die van Fidelio van Beethoven.

Reacties uitgeschakeld voor De leukste activiteiten tijdens een stedentrip Valencia