Vrije Tijd

Dit is waarom iedere transporteur aan cross-docking moet doen

Cross docking is een proces binnen de logistiek waarbij inkomende goederen direct bij het lossen worden ingeladen bij uitgaande goederen. Bij cross docking worden goederen verplaatst, zodat ze tussendoor worden opgeslagen. Hierbij is het van belang dat goederen met een andere bestemming uit elkaar worden gehouden en dat de goederen met eenzelfde bestemming bij hetzelfde voertuig worden ingeladen. De voordelen hiervan zijn dat je niet langer staat te laden en te lossen op lastige bereikbare locaties in de stad en je meerdere klanten kan bundelen in één rit, waardoor je nog efficiënter kan rijden.

De stadslogistiek

Cross docking is razend populair en Hubbel zorgt ervoor dat jouw transporteurs 7 dagen in de week kunnen vervoeren, ieder uur van de dag, crossdocken voor leveringen in de regio’s, waar zij actief zijn. Op deze manier bespaar je als vervoerder jouw wagenpark beter. Zo hoef je de dure vrachtwagen niet meer op een lastige plek in de stad te laten of te lossen. Bijvoorbeeld vanuit hubbel den haag heb je een opslag aan de stadrand, die groen en slim is. Veel pallets of vele rolcontainers kunnen hier worden opgeslagen. Ook kan je hier terecht voor eenmalige opdrachten. Ideaal! Er zitten zoveel voordelen vast bij het hebben van een opslagruimte bij Hubbel, je hebt lagere opslagkosten in het centrum van de stad, je fulfilment wordt verzorgd, je goederen worden gebundeld in de regio afgeleverd, met elektrische voertuigen, groener kan haast niet. Je betaalt per dag en hebt dus geen vaste maandkosten. Flexibiliteit is een groot begrip.

Hoe groener, hoe beter

Hubbel vindt dat logistiek in de stad ander moet en daar hebben zij een stokje voor gestoken. Het kan namelijk altijd groener en slimmer. Alles wordt vervoerd in de slimme hubs, van het centrum tot aan de rand van de stad. Er worden slimme efficiënte routes in en rond de stad bedacht en alles wat daarbuiten moet worden afgeleverd, gaat met een pendel naar de hubs in andere regio’s. Hierdoor wordt er weer slim gebundeld en milieuvriendelijk gehandeld.

Het ontzorgen van alle moeizame orders in de stad is niet alles, ook zal Hubbel jouw fulfilment in orde maken, zoals order verwerken, orders picken, verzendklaar maken en afleveren bij de opdrachtgever. Zo ben jij van A tot Z helemaal ontzorgt wat betreft de logistiek. De warehouse medewerkers zijn van alle markten thuis en zijn zodanig opgeleid dat zij heel jouw fulfilment proces uit handen kunnen nemen. Voor iedere organisatie kan een passend voorstel worden gemaakt.

Reacties uitgeschakeld voor Dit is waarom iedere transporteur aan cross-docking moet doen