Lifestyle,  Vrije Tijd

Geniet met je vrienden van een heerlijk biervat

Een feestje op de planning staan of even ontspannen met vrienden op het dakterras? Wanneer je gezelschap gaat ontvangen is het soms lastig om te bedenken wat je in huis moet halen. Gelukkig gaat er nooit iets boven een vers getapt biertje. Deze kun je tegenwoordig zeer eenvoudig bestellen. Hierdoor heb je altijd vers en koud bier beschikbaar en kun je samen met het gezelschap genieten van de zon.

Bierbrouwerijen gebruiken vaak grote biervaten, maar er zijn ook kleinere vaten die je online kunt kopen. Biervaten zijn gemaakt van verschillende materialen, maar de meeste zijn gemaakt van hout of metaal. Sommige mensen denken dat bier uit een biervat beter smaakt dan bier dat uit flessen of blikjes komt. Als je van bier houdt, is het leuk om eens een biervat te proberen. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen bier te maken. Als je een brouwerij bezoekt, kun je soms wat bier mee naar huis maar tegenwoordig heb je zelf de mogelijkheid om een biervat online te bestellen.

Verschillende soorten biervaten

Biervaten zijn een belangrijk onderdeel van het brouwen van bier. In het vat komen alle ingrediënten samen. Het biervat is erg belangrijk voor zijn karakteristieke smaak en aroma. Er zijn vele verschillende soorten biervaten, elk met hun eigen unieke kenmerken. In Nederland zijn er verschillende soorten biervaten, maar de meest voorkomende zijn de kuipvaten. Kuipvaten zijn gemaakt van eikenhout en hebben een rond, vierkant of ovaal uiterlijk. Biervaten kunnen tot wel 60.000 liter bier bevaten en zijn vaak te zien in brouwerijen en pubs. Er is tegenwoordig een ruim assortiment aan biervaten. 

Biervatten van verschillende biermerken

Denk bijvoorbeeld aan een Biervat van Leffe, Stella Artois, Tripel Karmeliet of Jupiler. Jupiler is een heerlijk bier dat populair is in België en Nederland. De mout en de kruiden houden de smaak intensief en uniek. Jupiler is gemaakt van onder andere hop, mout en gist. Ook Stella Artois is een van de meest bekende Belgische biermerken. Een Belgisch lager bier met een blonde kleur en een krachtige smaak. Het heeft een alcoholpercentage van 5,1% en is inmiddels wereldwijd zeer bekend. Genoeg keuze uit verschillende biermerken, en hoe lekker is het om deze heerlijke bier uit een vat te kunnen drinken? Biervatten van verschillende formaten en merken zorgen ervoor dat je een topfeestje kunt organiseren.  Je kunt deze biervatten eenvoudig en snel online bestellen en ook nog eens laten bezorgen. Zet de biervaatjes maar alvast koud, het feest kan beginnen. 

Reacties uitgeschakeld voor Geniet met je vrienden van een heerlijk biervat