Wonen

Hoe maak je je huis klaar voor kerst?

Nu de meeste bladeren van de bomen zijn gevallen, de dagen steeds korter worden en de temperatuur verder daalt, gaat bij sommige mensen hun hart sneller kloppen. De winter komt er namelijk aan en dat betekent dat kerst al weer vrij snel voor de deur staat. Sommige mensen zijn natuurlijk helemaal kerstgek en zetten het liefst voor sinterklaas hun kerstboom al op. En anderen hebben er juist wat minder mee. Toch vind je het misschien wel leuk om wat decoratie in je huis te hebben voor kerst. Daarom kun je in dit artikel een aantal decoratie tips lezen, die je eventueel kunt gebruiken. Lees dus snel verder!

Kerstboom

Zonder kerstboom is het natuurlijk geen kerst. Vrijwel de meeste mensen hebben met kerst een mooie dennenboom in huis staan, met daaronder soms een kerststal. Je kunt natuurlijk kiezen voor een echte dennenboom of juist voor een nep exemplaar. En ook de grootte hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Mocht je een neppe kerstboom overwegen, dan is het misschien een goede tip om een flesje dennengeurspray in huis te halen. Dit voegt een extra belevingselement toe aan de kerst. Kunststof kerstbomen lijken tegenwoordig namelijk ontzettend echt en met zo’n spray kun je de finishing touch toebrengen. Daarnaast zijn natuurlijk de kerstballen en versiering van belang. Een tip is om maximaal twee kleuren uit te kiezen. Op deze manier blijf je in dezelfde tint en kun je helemaal los gaan met verschillende soorten ballen. Zo toont het één geheel en wordt het niet te druk, doordat de kleuren op elkaar afgestemd zijn. Rood met goud of blauw met zilver zijn natuurlijk twee klassieke kleur combinaties, maar je kunt ook juist kiezen voor een andere kleur. Mocht je een neppe kerstboom overwegen, kun je er zelfs voor kiezen om die boom niet in het groen te kiezen, maar in wit of roze!

Kerstdorp

Naast een kerstboom kun je natuurlijk je woonkamer nog verder versieren met kersthuisjes, bijvoorbeeld lemax kersthuisjes. Dit is een van de grootste en bekendste merken op het gebied van kerst dorpen, huisjes en miniatuur versiering. Maar ook minder bekende merken staan waarschijnlijk mooi in je huiskamer. Een tip is om ook eens op een marktplaats te kijken, daar kun je ongetwijfeld goedkoop de huisjes vinden. Het bouwen van een kerstdorp is een leuke manier om verder in de kerststemming te komen en het kan daarbij ook een leuke verzameling zijn!

Reacties uitgeschakeld voor Hoe maak je je huis klaar voor kerst?