Vrije Tijd

Hoe maak je zelf een opbergkastje voor schoenen?

Het kan je misschien verbazen, maar schoenen nemen veel ruimte in je huis in beslag. Als je geen goede manier hebt om ze op te bergen, kunnen ze je huis snel rommelig maken. Gelukkig is het heel eenvoudig om zelf een opbergkastje voor schoenen te maken. In dit artikel leer je hoe je een eenvoudig kastje kunt bouwen dat perfect is voor het opbergen van je schoenen.

Wat je nodig hebt:

-Een stuk triplex, hout of multiplex (afmeting afhankelijk van het aantal schoenen dat je wilt opbergen)

-Een stuk gipsplaat

-Schroeven

-Houtlijm

-Een handzaag of decoupeerzaag

Stap 1:

Zaag het stuk triplex, hout of multiplex in de gewenste afmetingen. Het is belangrijk om het stuk iets groter te maken dan het aantal schoenen dat je wilt opbergen. Dit zorgt ervoor dat je schoenen niet tegen elkaar aan komen te zitten en makkelijk in en uit het kastje kunnen worden gehaald.

 

Stap 2:

Bevestig het stuk triplex, hout of multiplex aan de muur met behulp van schroeven en lijm. Zorg ervoor dat het kastje stevig is bevestigd, zodat het niet kan omvallen.

Stap 3:

Plaats het stuk gipsplaat op de bovenkant van het kastje. Gebruik schroeven om het stuk gipsplaat vast te zetten. Dit zorgt ervoor dat je schoenen niet door het kastje vallen wanneer je ze erin opbergt.

Stap 4:

Laat het kastje drogen en je bent klaar! Je kunt nu je schoenen opbergen in het kastje en ze mooi geordend houden.

Meer ideeën

Je kunt je kastje ook gebruiken voor het opbergen van andere spullen, zoals sokken, mutsen en handschoenen. Het is ook een perfecte plek om je schoonmaakspullen op te bergen, zodat je ze makkelijk kunt pakken wanneer je ze nodig hebt.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe maak je zelf een opbergkastje voor schoenen?