Lifestyle

Meer opdrachten als zzp’er binnenkrijgen

Als zzp’er heb je het er maar lastig mee. Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen van je eigen pensioen, je verzekering afsluiten en je eigen inkomen. Je hebt minder zekerheid dan wanneer je in dienstverband bent. Maar die vrijheid, oh man. Die vrijheid, dat is waarvoor je het doet. Je bent vrij om te werken waar je wil. Je bent vrij om te werken wanneer je wil. Je bent vrij om te werken hoe je wil. Het gaat erom dat je resultaat levert. Maar je moet dan nog wel opdrachten hebben. Die opdrachten binnenkrijgen, dat is iets waar sommige zzp’ers nog een beetje moeite mee hebben. Mocht je hier moeite mee hebben of wil je beginnen als zzp’er, maar ben je benieuwd naar hoe je dit doet, lees dan snel verder. We helpen je graag een handje en doen dit gratis en voor niets!

Netwerk

Allereerst is het heel belangrijk om een netwerk te hebben. Misschien heb je deze term al wel eens voorbij horen komen, misschien ook niet. Het houdt in dat je mensen kent in een zakelijke omgeving, een beetje simpel gezegd. Je netwerk kun je bijvoorbeeld opbouwen via een ondernemersplatform. Hier kun je soms ook al opdrachten op vinden, of je probeert elkaar een beetje te helpen. Ken jij iemand die nog een coach nodig heeft? Dan help je een coach op dit platform. Bied je consultancy diensten aan? Dan kan iemand je wellicht in contact brengen met een potentiële klant. Je hebt zo een hele freelance community tot je beschikking en bouwt een enorm zakelijk netwerk op binnen no-time. Je kunt ook gebruik maken van LinkedIn om hier een start mee te maken. 

Naam maken

Het begint ook een beetje met het maken van een naam voor jezelf. Zodra je de eerste opdrachten binnen hebt, bedien je je klanten op hun wenken. Je zorgt ervoor dat ze perfect tevreden zijn en dat alles tiptop in orde is. Op deze manier laat je ervaringen en uiteindelijk mond tot mond reclame het werk doen. Je resultaten zullen voor zichzelf spreken, mensen zullen je aanraden en oude klanten zullen terugkomen. Op deze manier kun je vanzelf een groot klantenbestand opbouwen zonder dat je hier geld voor betaalt. Wat je er wel voor moet doen? Simpelweg even een tandje harder werken, even de schouders eronder en je best doen. 

 

Reacties uitgeschakeld voor Meer opdrachten als zzp’er binnenkrijgen