Algemeen

Van plan om machinaal te graven? Let op

Van plan om machinaal te graven? Dan is het handig om te weten dat het wettelijk verplicht is om een Klic-melding doen. Dit geldt zowel voor bedrijven en particulieren en is zeer belangrijk. Een Klic-melding aanvraag kan worden gedaan op de Klic App website. Deze website is responsief voor smartphone, desktop en tablet zodat de aanvraag gemakkelijk kan worden uitgevoerd. 

Het is mogelijk om een zakelijk account te openen, dit kan handig zijn als het wenselijk is om in de toekomst meerdere Klic-aanvragen te doen. Het zakelijke account brengt dan ook de nodige voordelen met zich mee. Zo kun je de bestelgeschiedenis inzien, credits aanschaffen en een Klic-melding met meerdere ontvangers delen. Inmiddels moet een Klic-melding volledig digitaal op graaflocatie te bekijken zijn. Dit kan met de Klic App, een geprinte versie of een PDF is tegenwoordig niet meer voldoende. Het is dus van groot belang dat bedrijven bekend zijn met deze nieuwe regelgeving omtrent graven. In deze blog bespreken we alles wat je weten over de regelgeving omtrent een Klic-melding. 

Klic-App

Een Klic-melding, of anders gezegd een graafmelding, wordt altijd geleverd met de Klic-App. Op deze manier heb je altijd alle relevantie documentatie bij de hand en kun je deze eenvoudig laten zijn als hierom gevraagd wordt. Als een bedrijf meer dan 150 Klic-meldingen doet per jaar, dan kan het handig zijn om contact op te nemen voor een totaaloplossing. De ‘’Klic Altijd en Overal Service’’ biedt een efficiënt Klic proces.

De kosten van een Klic-melding

Op zoek naar klic melding doen? De aanvraag van een Klic-melding heeft een prijs. Voor het aanvragen van een Klic-melding, inclusief het gebruik van de Klic-App, betaal je in totaal €36. 

Levering 

Het aanvragen van een graafmelding is eenvoudig, snel en er is geen registratie vereist. Vaak wordt een Klic-melding al binnen 1 werkdag geleverd. De levertijd hangt wel af van de aanlevering van netbeheerders die in het desbetreffende gebied kabels en leidingen hebben liggen. 

Hoelang is het geldig?

Het plan om te graven is gemaakt. Je weet precies hoelang het gaat duren en wat de kosten zijn. Maar hoelang is Klic-melding geldig? Na aanvraag is de geldigheidsduur 20 dagen. Binnen deze 20 dagen moet er gestart worden met de desbetreffende graafwerkzaamheden. Op het moment dat je buiten deze 20 dagen nog steeds bezig bent met de graafwerkzaamheden, zul je een nieuwe graafmelding op moeten vragen. Een goede en gestructureerde planning bij het graven is dus van essentieel belang om onnodige kosten te voorkomen. 

Reacties uitgeschakeld voor Van plan om machinaal te graven? Let op