Lifestyle

Waar moet je precies op letten bij het kopen van autoverlichting?

Merk je dat er bepaalde lichten kapot zijn van jouw auto? Vervelend, maar dat betekent dat je dit moet vervangen, anders kunnen de gevolgen vervelend zijn. Rijden zonder werkende autoverlichting is illegaal en je kunt hiervoor een boete krijgen. Daarnaast is de kans ook behoorlijk groot dat jouw auto niet door de keuring heen komt. Het vervangen van een lampje is niet zo ingewikkeld en de meeste garages kunnen dit snel voor jou doen. Het bestellen van een lampje is wel ingewikkeld en er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Waar moet je precies op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Soort verlichting

Je hebt natuurlijk veel soorten verlichting binnen en buiten je auto. Het is van belang dat je eerst bepaald welke soort verlichting je nu precies nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld achterlichten, remlichten, kentekenverlichting en koplampen. Kijk eerst goed naar de soort verlichting die je nodig hebt en vergeet ook niet het type. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor led lampjes, maar ook halogeen. Xenon is anno 2022 ook populair en dit kan heel erg mooi zijn als je verlichting zoekt voor je koplampen. Koplamp bestellen met xenon verlichting is vaak de beste keuze voor je eigen veiligheid. Let wel op, want verlichting heeft vaak verschillende maten. Niet iedere maat past in jouw koplamp en hier moet je altijd rekening mee houden bij het bestellen. Je hebt vaak de keuze tussen H1, H3, H4, H7, H8, H10 en natuurlijk H11. Vaak staat in het instructieboekje van jouw voertuig precies welke maat je nodig hebt voor de koplampen.

Juiste aanbieder vinden

Bij het kopen van autoverlichting is het ook van een groot belang dat je dit bij een betrouwbare aanbieder doet. Verlichting kan namelijk snel stuk gaan met de bezorging en hier kan de aanbieder weinig aan doen. Het is dan wel natuurlijk erg handig als de aanbieder garantie meegeeft voor het product. Veel aanbieders doen dat niet en veel consumenten vergeten dit te controleren. Zoek daarom een betrouwbare aanbieder die wel garantie biedt over de verlichting die je bij ze aanschaft. Je kunt hiervoor ook de aanbieders met elkaar vergelijken. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de prijs, maar natuurlijk ook naar de kwaliteit van de producten, zo weet je zeker dat je de juiste autoverlichting krijgt.

Reacties uitgeschakeld voor Waar moet je precies op letten bij het kopen van autoverlichting?